Morning!
Dit vinden we van ons lichaam
Morning!
Te oud voor een feestje?
Morning!
Gappie, gaap dan
Morning!
Dogs for the win
Morning!
Schreeuwlelijk?
Morning!
Bewezen: hitte maakt je asociaal
Morning!
Op deze leeftijd hebben vrouwen de beste seks
Morning!
Dit is de perfecte reden om nu al een kerstboom te kopen
Morning!
Sporten in bad
Morning!
Langer leven met koffie
Morning!
Dagdromen is goed voor je
Morning!
Eén op de drie werknemers heeft seks met een collega
Morning!
Doornroosje
Morning!
Driedaags weekend
Morning!
Saaie sokken zijn stom
Morning!
Dit zijn de meest sexy steden ter wereld
Tussendoortje
Praat jij tegen je huisdier?
Morning!
Ed Sheeran is een feeder
Morning!
Lekker lachen
Morning!
Stap met je linkerbeen uit bed
Morning!
Porno please!
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Morning!
  3. Een op de vier jongens doet aan sexting
Morning!

Een op de vier jongens doet aan sexting

Newsflash: wereldwijd doet gemiddeld één op de vier jongeren aan sexting. Je weet wel, het uitwisselen van seksueel getinte berichten, foto’s en/of filmpjes via de smartphone.   

12-3-2018 07:00
Beeld: Getty Images

Opvallend! Jongens doen het even vaak als meisjes
Vakblad JAMA analyseerde 39 onderzoeken waaraan in totaal 10.300 mannen en vrouwen jonger dan 18 jaar deelnamen. En wat bleek? Wereldwijd ontvangt dik één op de vier jongeren af en toe een seksueel getinte foto of bericht van een vriend of vriendin. Eén op de zes jongeren heeft zelf al eens zo’n bericht of foto gestuurd. Kortom, sexting is populair, en ondanks de negatieve berichtgeving in de media, gaan jongeren het niet minder doen.

Lees ook: Je bent een sukkel als je naaktfoto's stuurt: yay or nay?

Maar waarom doen jongeren aan sexting? ‘Jongeren verkennen elkaar, ze wisselen dingen uit die deel uitmaken van hun relatie en die nodig zijn voor de ontwikkeling, in zekere zin. Op die manier bouwen ze hun seksualiteit en zelfvertrouwen op,’ legt pestexpert Gie Deboutte uit. ‘Sexting maakt deel uit van het opgroeien en behoort tot de normale seksuele ontwikkeling,’ voegt Dirk Depover van stichting Child Focus nog toe.

Sneaky Snapchat
Snapchat is hét medium voor sexting onder Nederlandse jongeren. Dit blijkt uit een ander onderzoek onder jongeren van twaalf tot zeventien jaar in het kader van Safer Internet Day. Maar liefst 76,1% van de naaktfoto’s (of foto’s in ondergoed) wordt verstuurd via dit medium.  

Maar ook WhatsApp (47,8%) en Facebook (9%) zijn populair. Dat dit soort beelden het vaakst worden gepost op Snapchat is niet helemaal een verrassing. Jongeren zien Snapchat als het meest persoonlijke sociale netwerk. Foto’s worden op Snapchat niet automatisch op internet opgeslagen, waardoor het medium - onterecht - veilig lijkt voor sexting. Maar dat wil niet zeggen dat jouw #spiegelselfie (the naked edition) opeens verdwenen is. Van Snapchat ja, maar vergeet niet dat een screenshot zó gemaakt is. En verspreid! Een pikante foto kan jou altijd achtervolgen.

Sexting: doen of dom? Dom, oliedom! En als je het echt wilt, poseren in je Evakostuum, plak dan een emoticon op je hoofd. Laat je vooral niet verleiden om een herkenbare foto te sturen.  

Bron: Kliksafe

Meer lezen