beauty
Zes tips om camera-ready te zijn
Beauty
Déze droogshampoo truc kende je nog niet
Tussendoortje
De kreukelkampioen
Beauty
5 beauty favorieten van Marijn Frank
Beauty
Oogcrème: ‘s ochtends of ’s avonds smeren?
beauty
Tips tegen pukkels
beauty
Foundation tools: welke kies jij?
beauty
Aziatische schoonheidstips
&C beauty
Kies je crème
Beauty
Met deze make-uptips moet jij je ID-kaart weer laten zien
Nu in &C magazine
Dr. fill: Deze twintigers kijken niet op een spuitje of twee
Nu in &C magazine
Zo ziet Toprak Yalçiner eruit zonder make-up
Beauty
Dit zijn de 5 beauty favorieten van radio-dj Hila Noorzai
&C beauty
Nineties make-up uit de videoclip
Icons
Lily Collins
#ididnotwakeuplikethis
Kris Berry
#ididnotwakeuplikethis
Dit is de beautyroutine van actrice en model Farrieda Smit
Beauty
3 stappen om je huid mooier te maken
Beauty
5 beauty favorieten van Sophie de Buisonjé
Beauty
Dit zijn de ooglooks voor aankomende zomer
Beauty
Met deze tips blijft jouw parfum lekker lang hangen
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Beauty
  3. Smeren tegen rimpels: wanneer begin je ermee?
Beauty

Smeren tegen rimpels: wanneer begin je ermee?

Smeren tegen rimpels, je kunt er baat bij hebben als je het goed doet. Maar, wanneer begin je nu eigenlijk met het smeren van antirimpelcrème? Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, hoor je vaak. Maar is dat eigenlijk wel waar?

12-3-2018 14:30
Beeld: Getty Images

 Even wat praktische zaken. Je huid bevat van nature collageen en elastine, die ervoor zorgen dat de huid stevig en soepel blijft. Wanneer je ouder wordt verliest je huid stevigheid doordat deze stoffen niet meer worden aangemaakt. Invloeden van buitenaf, je levensstijl en je genen kunnen van invloed zijn op de conditie van je huid en hoe ze eruitziet.

Maar, je kunt je huid wel een handje helpen. Een goede antirimpelcrème heeft vaak een volle textuur en bevat antioxidanten (vitamine C en E) en retinol (vitamine A), die de elasticiteit van de huid kunnen verbeteren.

Lees meer: Dit is de oplossing tegen grove poriën

 Spiegeltje aan de wand, is mijn huid een verfrommelde krant?
Terwijl de één er op zijn dertigste nog glad uitziet heeft de ander op zijn twintigste al last van kraaienpoten. Het is daarom lastig te zeggen wanneer je precies moet beginnen met het smeren van een antirimpelcrème. Het hangt vaak ook af van je huidtype. Een vettere huid is soepeler dan een droge huid en krijgt daarom minder snel rimpels.

Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar je huid. Meestal is het zo dat je huid rond je dertigste begint te veranderen. Je huid wordt droger of juist vetter. Op basis daarvan bepaal je wat voor type crème je gaat gebruiken. Tegen je veertigste kan je huid al wat stevigheid verliezen.   

Wanneer je merkt dat je huid echt gaat verslappen, kun je beginnen met het gebruiken van een crème die helpt tegen huidveroudering. Let erop dat een crème voor ‘de zeer rijpe huid’ in principe bestemd is voor vrouwen die de menopauze al achter zich hebben. Na de menopauze verliest de huid namelijk veel vocht. Deze crèmes zijn dus veel voller en vetter dan een ‘normale’ antirimpelcrème.

Als je een antirimpelcrème aanbrengt op een jonge huid zonder rimpels kunnen de elasticiteit en weerstand van de huid juist afnemen, waardoor rimpels eerder zichtbaar worden. Dus, zolang je nog geen duidelijk zichtbare rimpels hebt, kun je beter een ‘gewone’ hydraterende crème gebruiken. Zorg wel dat je je huid soepel houdt. Dat voorkomt uitdroging waardoor fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Wederom is het belangrijk dat je kijkt naar jouw huidtype. Is je huid droog, gebruik dan een extra hydraterende crème. Heb je een vettere of normale huid, gebruik dan een wat lichtere textuur.

Feiten over huidveroudering:
1.     Het belangrijkste middel tegen rimpels is een zonnefactor. Neem minimaal factor dertig en blijf elk uur smeren, ook als de zon niet schijnt.
2.     Hoe vetter de huid, hoe soepeler en hoe minder snel plooien ontstaan.
3.     Haal iedere avond je make-up eraf. Want make-up verstopt je poriën waardoor het huidverouderingsproces versneld wordt.
4.     Vermijd stress! Door fronsen krijg je uiteraard ook sneller rimpels.
5.     Drink genoeg water, een droge huid krijgt eerder rimpels.

Meer lezen